Kunst in de regio kleurt de decembermaand in Galerie Bloemendaal

Foto: Floor de Bruyn Kops

Dromen van schoonheid, kunst, romantiek en van een kleurrijke decembermaand, worden waar in Galerie Bloemendaal Bloemendaalseweg 46 te Bloemendaal.

U bent van harte welkom op deze kleurrijke expositie van 4 tot 25 december; open vrijdag en zaterdag van 13.00 -17.00 uur. De officiële opening dus vrijdag 4 december 13.00 uur

De exposanten zijn:

Martine Lemmens

Textiel objecten en installaties. Haar werk is meestal heel ruimtelijk, maar ze werkt ook in het platte vlak. De beelden zijn deels abstract en deels figuratief. Ze werkt veel met vilt, wat de mogelijkheid biedt tot meer gelaagdheid. Haar thema’s zijn intermenselijke relaties, natuur, kunst en modegeschiedenis, met autobiografische elementen.

Karel Gomes

Beeldhouwer. Beeldengroep ‘Acht musicerende dames in middeleeuwse kleding met Middeleeuwse instrumenten’. Gomes studeerde aan de Rijksacademie te Amsterdam. Zijn beelden bevinden zich o.a. in het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en het Centraal Museum te Utrecht. Hij maakte o.a. De joodse vluchteling, de middeleeuwse dodendans en het Ghandi-monument aan de Churchillaan in Amsterdam. Kenmerkend zijn zijn krachtige expressieve beelden met een eigen stijl

.

Ineke Hezemans

Keramiek. Haar glazuren maakt ze volgens eigen recept: matte en glanzende glazuren en sinter engobes Voor de as-glazuren gebruikt ze de as uit haar houtoven. Al haar keramiek draait ze, waarbij een verfijnde vormentaal opvallend is.

Gea Snijders

Goudsmid. Voor haar sieraden gebruikt ze voornamelijk goud en zilver al of niet gecombineerd met edelstenen of parels. Ze gebruikt zowel strakke als organische vormen. Naast haar eigen collectie maakt ze ook werk in opdracht. Ook is het mogelijk een oud sieraad om te toveren tot een nieuw sieraad.

Joke Hoogendoorn

Maakt sieraden van parels en edelstenen die ze uit China haalt. Naast haar eigen sieraden maakt ze ook sieraden in opdracht of rijgt ze opnieuw uw parelketting, als die uit elkaar is gevallen.

Afrikaanse maskers, o.a. uit Mali (West Afrika) van de Dogon, een bevolkingsgroep, die bekend staat om hun kleurrijke, gemaskerde dansen en ceremonies en hun monumentale architectuur.

Verder is werk te zien van Marion van Harreveld, collages, Kuno Grommers, geënsceneerde fotografie en Floor de Bruyn Kops, schilderijen. (hieronder werk van Floor de Bruyn Kops

 

 

Reacties