Geen financiële noodsteun Cateraar Cooked by Xeno

Foto: XENO website

Haarlem 1-12-2020, De Haarlemse authentiek Indonesische cateraar ‘Cooked by Xeno’ krijgt van gemeente Haarlem geen tijdelijke overbrugginsregeling zelfstandige ondernemers (TOZO). De startdatum van de inschrijving van zijn eenmanszaak is door een menselijke fout bij de Kamer van Koophandel verkeerd ingevuld.

Hierdoor is volgens gemeente Haarlem aangegeven dat Cooked by Xeno te laat is opgericht om recht te hebben op de TOZO. De gepassioneerde chef-kok zit nu in financiële problemen. Zijn zus is een crowdfunding gestart.

De menselijke fout bij de KvK heeft voor Xeno enorme financiële gevolgen. Hij is 16 maart gestart met zijn zaak ‘Cooked by Xeno’. Na jaren als bedrijfscateraar gewerkt te hebben, wilde Xeno meer gaan werken en koken met zijn passie. Hij begon zijn eigen bedrijf waar hij authentiek Indonesisch eten kookt.

Eigen bereiding op duurzame- en biologische wijze:

Xeno maakt alles zelf, op een duurzame en biologische wijze. Door Corona heeft ook Xeno het moeilijk, waardoor hij als vele anderen de TOZO moest aanvragen. Echter werd bij de aanvraag duidelijk dat de medewerker van de KvK tijdens de oprichtingsaanvraag van zijn bedrijf 1 april als startdatum had ingevuld. Om recht te hebben op de TOZO moet een bedrijf opgericht zijn voor 17 maart 2020, waardoor Xeno te horen kreeg geen recht te hebben op zijn TOZO. Dit ten onrechte in de ogen van Xeno.

Na veel geregel en het aanleveren van geëiste stukken en bewijzen om duidelijk te maken dat het bedrijf op 16 maart al opgericht en gestart is, heeft de KvK uiteindelijk alsnog de startdatum van de oprichting van ‘Cooked by Xeno’ aangepast. Toen Xeno dacht dat alles hiermee opgelost was kwam hij na zijn nieuwe aanvraag voor de TOZO alsnog van een koude kermis thuis. De gemeente Haarlem vindt tot vandaag de dag, dat ‘Cooked by Xeno’ geen recht heeft op de TOZO.

Xeno raakt momenteel financieel in de problemen door het niet krijgen van de TOZO, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om naar de rechter te stappen. Of Xeno uiteindelijk zijn TOZO krijgt is momenteel nog onduidelijk.

Crowdfunding:

De crowdfunding, die is opgericht door zijn zus, staat nu sinds een maand online. Met het geld van deze crowdfunding zou Xeno graag keukenbenodigdheden zoals een vriezer willen aanschaffen.
Xeno een steuntje in de rug geven? Neem eens een kijkje op de crowdfundingpagina:

https://www.doneeractie.nl/help-cookedbyxeno-zonder-tozo/-46488

Zie ook de website

Home

Reacties