Yorick Coolen presenteert uniek kleurboek voor jong en oud

 

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Ik weet me vanuit mijn jeugd te herinneren, dat mijn vader het net als ik geweldig vond een afbeelding in te kleuren! Zeker wanneer het een kleurplaat betrof met de nodige details. Niet alleen grote vlakken om in te kleuren, maar dankzij het tekentalent van de auteur van het kleurboek ook verfijnde details van wat op de kleurplaat staat afgebeeld. Het kleurboek dat Yorick Coolen heeft gemaakt is daarvan een treffend voorbeeld. Je voelt jezelf meteen kunstenaar wanneer je ermee aan de slag gaat. Bijzonder geschikt voor groot en klein. 24 kleurplaten maar liefst en de Sint beschouwt dit als één van de topcadeaus om te schenken.

Leerzaam

Bovendien beschrijft Yorick van iedere in te kleuren afbeelding wat het voorstelt, de oorsprong en indien relevant ook de geschiedenis. Het kleurboek sluit nauw aan bij het boek Natuurlijk Haarlem van Yorick- en zijn vader Eric Coolen. Het boek kost € 7,50 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en via www.yorickcoolen.nl. Yorick (26)  werd geboren in Haarlem en groeide op in de Kleverpark-buurt. Hij heeft recent zijn studie (master) biologie afgerond. De bijbehorende oorkonde wordt vanwege corona niet op de universiteit uitgereikt. ‘Ik zal hem bij de balie moeten ophalen’ zegt hij glimlachend. Enthousiast vertelt hij over het boek Natuurlijk Haarlem, dat aan het kleurboek vooraf ging. Hieronder Yorick nabij het Provinciehuis in de Haarlemmerhout, één van zijn geliefde natuurgebieden in Haarlem. De regio kent vele prachtige natuurgebieden zoals Elswout, Middenduin, de Koningshof, Panneland. Maar Haarlem is ook rijk aan prachtige plekken. Vader en zoon Coolen deden uitgebreid onderzoek in het Haarlemse en dat resulteerde in het boek Natuurlijk Haarlem….Het boek Natuurlijk Haarlem:

Lees en bekijk ook video op de website van mediapartner NH NIEUWS

Bron NH Nieuws:

“Als ik een mooie struik zie, dan moet ik ‘m altijd even aanraken”, vertelt Yorick Coolen. De liefde voor planten én zijn stad bewoog de 26-jarige Haarlemmer om het boek ‘Natuurlijk Haarlem’ te schrijven. Een bundel verhalen over de natuur in de regio, de geschiedenis ervan en welke bijondere soorten flora en fauna er nu nog te vinden zijn. “De krokussen komen al op hier langs het water. Dat is wel grappig, want ik associeer krokussen toch wel met het voorjaar of de winter. Misschien is het een speciaal soort wat nu groeit, of het komt door het klimaat. Maar ik loop nu een beetje te gissen, hoor”, lacht Yorick vanaf een bankje in het Haarlemse Kenaupark. Het is één van de parken die hij beschrijft in zijn boek. Met de gemeente Haarlem maakte hij de wandelpodcast Natuurlijk Haarlem over het belang van groen in de stad.

Hieronder een eerder artikel over vader Eric Coolen

Eric J Coolen bewaakt de ‘Status Quo’ van het klare lijn tekenen ook in Haarlem en Alkmaar

Reacties