Schade slangenmuur hersteld met steun Vrienden van Beeckestijn

Foto: Natuurmonumenten

Begin november werd de zeldzame en bijzondere slangenmuur in de klassieke kruidentuin van Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid ernstig beschadigd door vandalisme. Inmiddels is de schade hersteld, dankzij steun van Vrienden van Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een uniek stukje Nederland. Wandelend door het romantische parkbos in landschapsstijl of door de strakke, geometrische tuinen vind je hier veel elementen van historische waarde. Buitenplaats Beeckestijn is met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een rijksmonument. De buitenplaats is – zéker ook nu, in tijden van corona – een ideale plek om even tot rust te komen.

Begin november werd de zeldzame en bijzondere slangenmuur in de klassieke kruidentuin ernstig beschadigd door vandalisme. Omdat deze schade niet door de verzekering gedekt werd, betekende het herstel voor Natuurmonumenten, als beheerder van de buitenplaats, een aanslag op het reguliere jaarbudget.

Doordat de Vrienden van Beeckestijn de herstelkosten voor hun rekening namen, hebben we de monumentale slangenmuur gelukkig snel kunnen laten restaureren.

Eerdere herstelprojecten waar de Vrienden van Beeckestijn een bijdrage aan leverden zijn o.a. de restauratie van de vijverkom en de aanschaf van de fonteininstallatie, de bankjes in de bloemenwaaier en een sokkel voor het standbeeld van Lucretia in de kruidentuin.

Reacties