Wethouder Meijs bedankt vrijwilligers: ‘Jullie zijn het cement van de samenleving’.

Maandag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Reden voor een opbeurend en stralend cadeautje en voor een hartverwarmende videoboodschap van wethouder Marie-Thérèse Meijs.

In Haarlem zijn er dagelijks duizenden vrijwilligers aan het werk bij verschillende organisaties als musea, zorginstellingen, buurthuizen en in het groen. Ook bij diverse bewoners- en buurtinitiatieven staan er regelmatig mensen klaar om elkaar een handje te helpen met een klusje in huis, een boodschap voor iemand te doen of elkaar gezelschap te houden.

Het zijn moeilijke tijden en niet iedereen kan op dit moment zijn werk als actieve vrijwilliger doen. Toch zijn er heel veel mensen die zich juist nu extra inzetten voor een ander. En dat is vooral in deze periode heel hard nodig! Daarom zetten het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, BUUV Haarlem en de gemeente Haarlem dit jaar alle vrijwilligers op een bijzondere manier in het zonnetje.

Normaal gesproken worden de vrijwilligers getrakteerd op een jaarlijks gezellig vrijwilligersfeest op 7 december. Omdat dat nu helaas niet mogelijk is en de gemeente toch alle vrijwilligers wil bedanken voor hun inzet wordt er nu  een opbeurend en stralend cadeautje naar ze toe gestuurd per post.

Daarnaast heeft wethouder Marie-Thérèse Meijs een hartverwarmende videoboodschap gemaakt voor iedereen die iets voor een ander doet (klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht). Marie-Thérèse Meijs: “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving en we realiseren ons bij de gemeente heel goed dat we niet zonder de inzet van al deze vrijwilligers kunnen. Jij bent een ster! Fijn dat je iets voor een ander doet”.

Vrijwilligers kunnen tot 20 december aanstaande een cadeautje opvragen. Een bericht naar [email protected] onder vermelding van naam en adres en waar of voor wie je je vrijwillig inzet is hiervoor voldoende.

Reacties