Geen treinkaartjes meer aan loket Station Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD-HOLLAND РDe Nederlandse Spoorwegen (NS) sluit de ticketservicebalies op de stations van Alkmaar, Haarlem, Hoorn en Amsterdam Amstel.  Op station Haarlem is nog wel een medewerker aanwezig in een informatiehokje. Op deze stations kan dus geen kaartje meer aan een loket gekocht worden.

Volgens de NS is sluiting noodzakelijk, omdat steeds meer reizigers online een kaartje kopen. Als resultaat hiervan wordt bij sommige balies dagenlang geen kaartje verkocht.

Coronacrisis
De coronacrisis – en de enorme daling in reizigers dankzij het thuiswerken – is volgens een woordvoerder van NS niet de reden van het besluit balies te sluiten. “We hebben corona helemaal buiten beschouwing gehouden. We verwachten namelijk dat het aantal reizigers weer toe gaat nemen en willen niet dat we straks achter de feiten aanlopen.”

“Op de stations van Alkmaar, Hoorn en Haarlem blijven informatiezuilen aanwezig. Het is gebleken dat dit goed werkt voor mensen die toch informatie nodig hebben. Hulp voor mensen met een handicap blijven we uiteraard wel geven.”

Helemaal zeker is de beslissing nog niet. Het plan moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad en aan reizigersorganisaties. Als alles volgens plan verloopt, zullen de veranderingen medio 2022 zijn afgerond.

Door de maatregel verdwijnen er driehonderd voltijdbanen.

Reacties