Burgemeester Wienen en Shelter City-gast hijsen Mensenrechtenvlag

Foto: Marisa Beretta

De Nederlandse organisaties tegen discriminatie hebben vandaag, donderdag 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten, de Mensenrechtenvlag gelanceerd. Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde.

In Haarlem is de Mensenrechtenvlag gehesen door burgemeester Jos Wienen en de Haarlemse Shelter City-gast. Dit gebeurde op de Raakspoort, Zijlpoort en op de toren van de Bavokerk. Het stadhuis staat momenteel in de steigers, waardoor de mensenrechtenvlag daar helaas niet wappert. Deze vlag is een uniek Nederlands initiatief.

Burgemeester Jos Wienen “Mensrechten lijken vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd onder druk. Wij hijsen deze vlag, omdat we universele mensenrechten belangrijk vinden en ondersteunen. Deze vlag is van en voor iedereen. Het onderstreept de waarde van mensenrechten. Om die reden doen wij, als sociale stad, mee aan het Shelter City project”.

Haarlem is één van de twaalf Nederlandse Shelter Cities en biedt elk jaar een tijdelijk toevluchtsoord voor een buitenlandse mensenrechtenverdediger. Haarlem biedt sinds begin oktober onderdak aan mensenrechtenactivist Gaca uit het Afrikaanse Burundi. Met het project Shelter City zorgen vrijwilligers van de Pletterij en Vluchtelingenwerk er voor dat mensenrechtenactivisten hier drie maanden op adem kunnen komen en in veiligheid hun werk kunnen voortzetten.

 

Reacties