112

Maaltijdbezorgers in Haarlem en Nieuw Vennep op 2e kerstdag slachtoffer ongevallen

Foto: Nieuwsfoto

Op 2e kerstdag zijn op diverse plaatsen maaltijdbezorgers slachtoffer geworden van ongevallen. Zowel op de Westelijke Randweg in Haarlem als op de Hoofdweg in Nieuw-Vennep ging het fout.

Haarlem
Op de Westelijke Randweg in Haarlem is gisteravond, op Tweede Kerstdag, een maaltijdbezorger aangereden. Dit gebeurde rond 19:30 uur ter hoogte van de Vlaamseweg. Een automobiliste die richting Haarlem-Noord reed, schepte de fietser. Hij belandde hard op de voorruit van de auto.

Meerdere hulpdiensten waaronder een tweetal ambulances en het traumateam (MMT) zijn opgeroepen. Het Mobiel Medisch Team (MMT) bleek niet nodig. Na de eerste zorg ter plaatse is het slachtoffer naar het VU ziekenhuis gebracht.

De kruising was vanaf de Pijlslaan afgesloten vanwege onderzoek. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te verrichten.

Nieuw-Vennep
Overigens was het in Haarlem niet de enige maaltijdbezorger die gisteravond betrokken was bij een ongeval. In Nieuw-Vennep raakte een maaltijdbezorger zwaar gewond geraakt toen hij rond 18.00 uur op de Hoofdweg ter hoogte van het Guldenpad werd aangereden.

Het slachtoffer werd door de personenwagen geschept toen hij de Hoofdweg wilde oversteken met zijn elektrische fiets. De jongen raakte zwaar gewond en is met spoed overgebracht naar het AMC. De trauma-arts van het mobiel medisch team is met de ambulance meegereden.

Ook hier heeft de verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie onderzoek verricht. De bestuurder is conform procedure aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Hoofdweg-Oostzijde tussen de Zuiderdreef en de Valutaweg was volledig afgesloten.

Reacties