Demonstratie coronamaatregelen zondag: Laatste woord nog niet over gezegd!

Foto: Charles Duijff

De demonstratie tegen de coronamaatregelen voor het Provinciehuis in Haarlem heeft bij velen grote verontwaardiging losgemaakt. Dat bleek al direct na publicatie van dit nieuws, onder meer in de sociale media.

Sommige reacties liegen er niet om. Dit nieuws haalde natuurlijk de landelijke media en was direct al op het televisiejournaal te zien.

Ook diverse gemeentelijke (oppositie)partijen reageren verbolgen. Dagblad de Telegraaf meldt dat burgemeester Jos Wienen zich omtrent de demonstratie zal moeten verantwoorden in de gemeenteraad. VVD-fractievoorzitter Wouter Rutten, zo meldt de Telegraaf, spreekt over een goedgekeurde demonstratie, waarbij men zich niet aan de regels heeft gehouden. Ook fractievoorzitter Louise van Zetten toont zich verbolgen. Haarlem zou best streng handhaven en men vraagt zich af hoe dit bijvoorbeeld kan worden uitgelegd aan de horeca.

Tijdens de raadsvergadering zullen vragen worden gesteld en na beantwoording daarvan sluit Louise van Zetten een verantwoordingsdebat niet uit.

Landelijke politiek:

De Telegraaf meldt dat  ook activist Willem Engel van Viruswaarheid en kamerlid Wybren van Haga van Forum voor Democratie bij de demonstratie aanwezig waren.

Spoedpost Spaarne ziekenhuis gesloten vanwege hoge werkdruk

Boze reacties gaan massaal over gebrek aan respect voor onze zorgverleners, die dagelijks hun zware taak vervullen bij verzorging van vele ernstig zieke coronapatienten. Daarnaast moet men problemen oplossen, om de overige zorgtaken zoveel mogelijk te kunnen blijven uitvoeren. Op vele ziekenhuislocaties is ook personeelstekort ontstaan. De situatie in Haarlem is zeer nijpend, reden waarom de spoedpost van het Spaarne Gasthuis recent moest sluiten. Dit maakt het gedrag van de demonstranten volgens velen extra onbegrijpelijk en onverantwoord.

 

 

 

Reacties