Bevrijdingspop 2021 in oude vorm is ‘naïeve gedachte’

Foto: Wim Meijer

HAARLEM – Het is zeker dat Bevrijdingspop dit jaar doorgaat. In welke vorm dat zal zijn, is nog onduidelijk. Half februari zal de organisatie daarover de knoop doorhakken. Maar dat het festival in de oude vorm zal plaatsvinden, is volgens Bevrijdingspop-voorzitter Bernt Schneiders, een ‘naïeve gedachte’.

(bron: NH Nieuws)

De organisatie heeft drie verschillende scenario’s opgesteld, variërend van slechts dertig personen in een tent en een livestream tot het festival in de oude vorm. Half februari zal de organisatie daarover beslissen, op basis van een inschatting van de coronamaatregelen die begin mei nog gelden. “We proberen een zo groot mogelijk festival te organiseren met een zo groot mogelijk bereik. Maar het moet wel veilig zijn. Wij voelen ons zeer verantwoordelijk voor de gezondheid van de bezoekers”, alsdus Schneiders.

Met de huidige lockdown en het aantal besmettingen ziet het er niet naar uit dat het festival gevierd kan worden zoals altijd. Het meest waarschijnlijke scenario is het bubbelscenario. In dat scenario wordt het Vlooienveld ingedeeld in een aantal vakken, waarin een tien- of honderdtal mensen, al naar gelang de maatregelen, hun eigen faciliteiten hebben, zoals sanitair, maar ook horeca. Ook over het gebruik van sneltesten wordt nagedacht.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws. 

Reacties