Tata Steel Chess Tournament klaar voor de start; Schaakarena volledig coronaproof

Foto: Tata Steel

De 14 grootmeesters van de Tata Steel Masters zijn klaar voor het Tata Steel Chess Tournament 2021, dat zaterdag 16 januari van start gaat in Wijk aan Zee.

Zowel de deelnemers als schaakliefhebbers van over de hele wereld kijken uit naar het toptoernooi waarbij de spelers na heel veel online partijen snelschaak eindelijk weer achter het bord plaatsnemen voor klassiek schaak.

Speelzaal die volledig coronaproof
De 83e editie van het ‘Wimbledon van het schaken’ vindt plaats in een speelzaal die volledig coronaproof is gemaakt. Waar het normaalgesproken een drukte van jewelste is met honderden amateurschakers en bezoekers, zijn nu alleen de topschakers en de organisatie van het toernooi aanwezig. De spelers en leden van de organisatie worden tijdens het toernooi vier keer getest op corona, er zijn speciale looproutes gemaakt en de schakers worden strikt gescheiden van andere aanwezigen. Er is ook een aparte ingang voor de grootmeesters. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee en duurt tot en met 31 januari.

Speelzaal volledig coronaproof

Droomdebuut voor Duitse schaker
De 22-jarige Alexander Donchenko maakt een droomdebuut in de Tata Steel Masters. De talentvolle Duitse schaker (71e op de wereldranglijst) zat nietsvermoedend thuis toen hij donderdagochtend ineens een telefoontje kreeg van toernooidirecteur Jeroen van den Berg. Die had net gehoord dat Dubov vanwege een coronageval in zijn naaste omgeving had afgezegd en was naarstig op zoek naar een goede vervanger. Donchenko was compleet verrast, zei direct ja en werd (na een coronatest) een halve dag later door een auto met chauffeur vanuit Nederland opgehaald om hem naar Wijk aan Zee te rijden. Onlangs wist de jonge Duitster in Polen nog een klassiek toernooi te winnen met een score van 8 uit 9.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen