Collectief zonnestroomdak Mendelcollege Haarlem definitief van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na een succesvolle online informatie-avond op 13 januari jl. hebben veel buurtbewoners uit Haarlem en Bloemendaal zich definitief ingeschreven om mee te doen met zonnestroomdelen van de installatie op de daken van het Mendelcollege in Haarlem.

Deelnemers wekken daarmee duurzame stroom op die via de eigen energierekening verrekend wordt. Daarmee kan men op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan de opwek van lokale groene stroom.

776 zonnepanelen
Op de daken van het schoolcomplex worden in de komende maand maar liefst 776 zonnepanelen geplaatst. Het duurzame project is een gezamenlijk initiatief van De Zonneplaneet, bewoners uit de aangrenzende woonwijk De Krim en Stichting Kennemer Energie. Energiecoöperatie Kennemer Kracht gaat de installatie exploiteren.

Mariëtte Wessels, secretaris van Kennemer Kracht: “Wij zijn blij dat we nu van start gaan en samen met de buurt groene lokale stroom gaan opwekken. Dit is het grootste project tot nu toe in de omgeving waar bewoners in kunnen deelnemen, en dat 15 jaar lang. We zijn erg trots: de samenwerking met het Mendelcollege en de initiatiefnemers is steeds goed gegaan en we kunnen op zeer korte termijn weer een succes vieren!

Nog enkele zonnestroomdelen beschikbaar

Er is nog een beperkt aantal zonnestroomdelen beschikbaar. Dus als er mensen in de buurt zijn die nog willen meedoen, dan wil ik die graag oproepen in te schrijven. Door mee te doen lever je direct een belangrijke bijdrage aan de opwek van duurzame energie in je eigen omgeving.”

Meer informatie een aanmelden kan op de website: https://kennemerkracht.nl/mendelcollegehaarlem

 

Reacties