112

Burgemeester Bloemendaal verbiedt sleeën vanaf Hoge duin en Daalseweg (Kopje Bloemendaal)

Foto: NH Archief

Nu het weer veel sneeuw voorspelt, was het een goede traditie dat het Kopje van Bloemendaal niet gestrooid en afgezet werd om daar te kunnen sleeën. Burgemeester Elbert Roest geeft aan dit met pijn in het hart te moeten verbieden.

Burgemeester Elbert Roest:

‘Nu ben ik een man van tradities. Het lijkt me fantastisch dit schouwspel en de gezelligheid er omheen eens mee te maken. Ik ken de verhalen over spontane koek en zopie vanuit de buurt. Er zijn jonge kinderen die deze sneeuwpret nooit hebben kunnen ervaren.

Echter: Tegelijkertijd heb ik te maken met de maatschappelijke werkelijkheid van dit moment. Het RIVM dat de derde Covidgolf aankondigt, de minister president die oproept samenscholingen van mensen hoe dan ook te vermijden. Uiteraard heb ik advies gevraagd aan de Veiligheidsregio. Politie, GGD en brandweer zijn volstrekt eensluidend: niet doen, u neemt een onoverzienbaar risico. Hier gaan héél veel mensen op afkomen. En de wet verbiedt samenscholingen.

Bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen is soms verdraaid lastig. Dit is zo’n situatie. Het besluit om het niet te doen, zal zeker bij een aantal inwoners onbegrip oproepen. Maar in deze Covidtijd is alles anders. Uit oogpunt van volksgezondheid kan ik niet anders dan dit evenement, met pijn in mijn hart, verbieden. Ik reken op begrip voor deze beslissing’. Einde verklaring burgemeester.

Hieronder burgemeester Roest

Reacties

Cookieinstellingen