Terrassen in Haarlem en Zandvoort blijven dinsdag gesloten

Foto: Charles Duijff

Koninklijke Horeca Haarlem moedigt ondernemers in de stad niet aan om mee te doen aan de acties van komende dinsdag, waarbij ondernemers in het land hun terrassen buiten willen gaan zetten.

Koninklijke Horeca Nederland zet cafés en restaurants in andere regio’s aan tot het op 2 maart buitenzetten van de tafels en stoelen. Ondernemers vinden het niet eerlijk dat winkels wel deels open mogen, maar horeca niet.

Wienen en Moolenburgh
Burgemeester Jos Wienen van Haarlem liet eerder aan mediapartner NH Nieuws weten neutraal te zijn in de horecakwestie. Volgens hem is het nu namelijk ook al druk op de pleinen, maar dan zónder de terrassen.

Ook David Moolenburgh van Zandvoort ziet een terrasopening nog niet zitten. “Ik ben daar terughoudend over”, zegt de burgemeester tegen NH Nieuws. Moolenburgh heeft een aantal redenen om genuanceerd te kijken naar de suggestie om de horeca buiten weer te openen. De belangrijkste is dat de lonkende terrassen op het strand zorgen voor een grote toestroom van toeristen. “Terwijl de oproep van het kabinet nog steeds is: recreëer zo veel mogelijk in je eigen omgeving.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen