Stijging besmettingen zet door: aantal meer dan verdubbeld

Foto: Pixabay

HAARLEM – Het aantal mensen in Haarlem en omstreken dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is toegenomen vergeleken met de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat in de regio het risiconiveau Zeer Ernstig nog steeds van toepassing is.

(bron: Nieuws.nl)

De gemeente Zandvoort spant de kroon. Daar is het aantal besmettingen meer dan verdubbeld. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 327 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 56 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 24.

In Bloemendaal en Heemstede ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. In beide plaatsen zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 195 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat in Bloemendaal 46 mensen positief getest zijn op corona en in Heemstede 53 mensen.

Ook in Haarlem zet de stijging van het aantal besmettingen door. Per 100.000 inwoners zijn daar 290 mensen positief getest. Dat zijn in de praktijk 473 positief geteste personen in deze periode ten opzichte van 323 positief geteste personen in de vorige periode.

Reacties