112

Politie beëindigt illegaal pokertoernooi in Boesingheliede; 33 duizend euro in beslaggenomen

Foto: Politie Haarlemmermeer

BOESINGHELIEDE – De politie heeft afgelopen nacht een illegaal pokertoernooi beëindigd in een woning aan de IJweg. In de woning zaten 17 mannen te spelen rond een professionele pokertafel. Dat laat de politie weten via Facebook. De woning is van een 71-jarige vrouw, zij lag tijdens het toernooi te slapen in het pand.

(bronnen: Politie / NH Nieuws)

Volgens de politie zat een 38-jarige Amsterdammer achter de organisatie van het toernooi. Hij is daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daarnaast is 33 duizend euro in beslag genomen. Ook de fiches zijn meegenomen.

Het is niet duidelijk hoe de politie het pokertoernooi op het spoor is gekomen. Naast de man uit Amsterdam zijn de anderen niet bekeurd.  “Aangezien het in een woning was zou je dan handhaven achter de voordeur. Er was dan een grote kans geweest dat de boetes zouden zijn geseponeerd”, aldus een woordvoerder van de politie.

Opvallend is wel dat volgens de politie een 71-jarige vrouw boven lag te slapen. Zij was ook de eigenaresse van de woning.

Gebrek aan toezicht
De politie wijst in het bericht op de gevaren van illegaal gokken: “Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving. Ook is er geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.”

Reacties