Haarlemse kringloopwinkel Zolder023 wordt winkelketen, nu ook in IJmuiden

Foto: Zolder023 aangeleverd

De Haarlemse kringloopwinkel Zolder023 die haar deuren opende in februari 2020 blijft ondanks de mondiale pandemie sterk groeien. Deze week wordt de tweede vestiging in IJmuiden geopend en het plan is om dit jaar maar liefst negen nieuwe vestigingen op te zetten in Nederland.

Een geweldige winkelervaring Het succes achter kringloopwinkel Zolder023? Dat komt volgens store manager Jan van Buren omdat ze dingen anders doen. ‘’In onze winkels staat geen rommel, alleen goede artikelen die nog een tweede leven hebben. Ook is de winkelervaring te vergelijken met die van een gerenommeerde niet-tweedehands winkelformule door de lichte en overzichtelijke inrichting. De winkelpresentatie is onderscheidend net zoals het innamebeleid.’’ Jan benadrukt dat alleen bruikbare spullen die een tweede leven verdienen, worden ingenomen. ‘’Door deze selectie zijn we in staat een succesvolle kringloopwinkel te runnen in een tijd waarin ondernemers het heel zwaar hebben.’’ aldus Jan van Buren.

De weg naar een succesvolle winkelketen

De tweede vestiging aan de Groeneweg 69 in IJmuiden is deze week feestelijk geopend. IJmuiden heeft een prachtige winkel erbij gekregen met een breed scala aan goede tweedehands artikelen. Maar het blijft niet bij deze twee winkels. Dit jaar wil Zolder023 nog kringloopwinkels openen in de regio Noord-Holland en Zuid-Holland.

Zolder verhuizen & ontruimingen

Naast de groei van de winkelketen helpt Zolder023 ook haar klanten bij het verhuizen en ontruimingen. Wanneer er een familielid overlijdt en er na de erfenis een restant overblijft, komt Zolder ontruimingen deze spullen ophalen. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven die gaan verhuizen en er kantoorspullen achterblijven. Hiervoor kan Zolder ontruimingen ook worden ingeschakeld.

Over Zolder023

Bij Zolder023 brengen we verleden, heden en toekomst samen. Waarom spullen weggooien als iemand anders er een tweede leven in kan blazen? Door spullen uit het verleden te hergebruiken, krijgen ze een nieuw waardevol bestaan. Dat levert een nieuwe manier van denken op: upcyclen. Zo werken we samen aan een mooie toekomst. Daarnaast is het ook nog eens leuk en betaalbaar. ‘Oude spullen’ zijn vaak sterke producten van mooie materialen die nog prima een tweede ronde meegaan. Hiermee kunnen we met z’n allen een bijdrage leveren en de massaproductie stoppen. Ons doel: zorgen dat meerdere generaties gebruik kunnen maken van deze goede kwaliteit spullen. Naast de twee vestigingen in Haarlem en IJmuiden zullen er dit jaar maar liefst 9 nieuwe vestigingen in Nederland geopend worden.

 

Reacties