Play-offs ver weg voor Telstar na verlies tegen koploper Cambuur

Andries Jonker oveer de wedstrijd tegen Volendam:
Andries Jonker oveer de wedstrijd tegen Volendam: "Verdedigend was het gatenkaas"

Andries Jonker bestempelde het eerder deze week als ‘de makkelijkste wedstrijd van het seizoen’. Telstar had immers niets te verliezen tegen de onaantastbaar lijkende koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Een verrassing bleef echter uit: al na 20 minuten keken de Witte Leeuwen tandeloos tegen een 2-0 achterstand aan.

Het was te danken aan doelman Jasper Schendelaar dat de score in de openingsfase niet nog hoger uitviel. De doelman was een aantal keren belangrijk voor zijn ploeg en beperkte de score. Dankzij de reddingen van de keeper bleef Telstar nog in leven. Er was zelfs even een sprankje hoop toen de Rashaan Fernandes op slag van rust de aansluitingstreffer scoorde.

De illusie van een goed resultaat verdween voor het team van Andries Jonker echter in de 56e minuut toen Jarchinio Antonia die 3-1 scoorde.

Play-offs
De play-offs voor promotie worden door de nederlaag in Friesland een lastig verhaal voor Telstar. Mede door de 2-1 overwinning van FC Volendam, de nummer 8 in de competitie,  eerder deze week op en in Almere staat het team van Wim Jonk nu 10 punten voor op de Velsenaren en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

De hoop is nu gevestigd op een goed resultaat volgende week op eigen veld tegen De Graafschap, nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.