Opnieuw regio Haarlem, alleen daling in Heemstede

Foto: Pixabay

HAARLEM – Het aantal mensen in Haarlem en omstreken dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is wederom bijna verdubbeld ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat in de regio nog steeds het risiconiveau ‘zeer ernstig’ van toepassing is.

Vooral in Zandvoort en Bloemendaal is het aantal gevallen verdubbeld. In Zandvoort zijn per 100.000 inwoners daar in de afgelopen twee weken 368 mensen positief getest en in Bloemendaal 255. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken in Zandvoort 63 personen positief zijn getest op corona en in Bloemendaal 60 personen. In de periode daarvoor waren dat er respectievelijk 32 en 34.

Ook in Haarlem lopen de besmettingen op. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 328 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 534 personen positief hebben getest op corona.

Daling
Alleen in Heemstede daalt het aantal gevallen weer, van 63 gevallen naar 43 gevallen.

Reacties