Klimaatalarm in Haarlemmerhout is volgeboekt

Foto: Klimaatmars Haarlem

De klimaatdemonstratie op zondag 14 maart in de Haarlemmerhout is volgeboekt. Dit komt door de grote belangstelling onder Haarlemmers en de restrictie van de gemeente Haarlem om maximaal 500 demonstranten toe te staan. De organisatie vraagt deelnemers die zich nog niet via de website hebben aangemeld, om vanuit huis mee te doen en de livestream vanuit de Haarlemmerhout te kijken.

Deelnemers die zich al hadden geregistreerd om naar de Haarlemmerhout te komen, krijgen een e-mail met een bevestiging van de reservering van hun plek. De Haarlemse Klimaatcoalitie deelt op sociale media de meest actuele informatie over de demonstratie.

Wie meedoet vanaf een andere locatie, wordt gevraagd om op sociale media je eigen klimaatverhaal te delen met de hashtag #Klimaatalarm. Om 15.00 uur slaan Haarlemmers het klimaatalarm. Het geluid uit de Haarlemmerhout wordt versterkt door het gebeier van de Haarlemse Kerken met de Grote of Sint Bavo kerk als prominente blikvanger en de Haarlemmers die thuis demonstreren.

Livestream Haarlem 105
Haarlem 105 biedt thuisblijvers aan via een livestream het programma in de Haarlemmerhout te volgen, via het YouTube kanaal Klimaatcoalitie Haarlem http://bit.ly/3rFN5Fc. Ook kunnen zij van 14:00 tot 15:30 het landelijke programma volgen via Klimaatalarm Live; televisiepresentatrice Aldith Hunkar presenteert het programma vol creatieve bijdragen van mensen thuis en inspirerende sprekers in verschillende steden, waaronder Haarlem. Er is ook een stream voor doven en slechthorenden. Na 15.00 is een nog een klimaatdebat vanuit de Pletterij via Youtube te volgen.

Janneke Barten van de Haarlemse Klimaatcoalitie vindt het jammer dat er een maximum aantal deelnemers is toegestaan: “We hebben veel tijd in de voorbereiding gestopt om corona-proof te kunnen demonstreren. We houden minimaal 1 ½ meter afstand voor maximaal 1 ½ graad opwarming van onze aarde. Maar het is ook wel weer heel bijzonder dat we ons in de Hout gesteund weten door duizenden mensen die vanuit huis meedoen.”

Reacties