Demonstratie tegen klimaatcrisis in Haarlemmerhout verliep ordelijk

Op zondag 14 maart werd op het Vlooienveld tegenover het Provinciehuis in de Haarlemmerhout een demonstratie georganiseerd tegen de klimaatcrisis. De Klimaatcoalitie Haarlem noemde deze demonstratie een landelijk klimaatalarm.

Tekst foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

In Haarlem werd de actie georganiseerd door Milieudefensie, door Extinction Rebellion en de Grootouders voor het Klimaat.
Vanwege bescherming tegen coronabesmetting werden markeringen aangebracht op het grasveld, zodat de demonstranten voldoende afstand van elkaar konden houden. Uiteindelijk werd toestemming gegeven voor een demonstratie door maximaal 500 personen.

Tijdens de demonstratie waren verschillende sprekers aanwezig, zoals onder andere actrice Anniek Pheifer, duurzaamheidsondernemer Maurits Groen en Piet Veel van de Vereniging van Veldbiologie. Hieronder actrice Anniek PheiferDe demonstratie begon om 14.00 en zou ruim een uur duren. Aan het eind van de ordentelijk verlopen manifestatie klonk een krachtig geluidsalarm, doordat de demonstranten langdurig met o.a. potten en pannen zoveel mogelijk kabaal maakten. Bekijk ook het openingsfilmpje. Dat alarm vond gelijktijdig plaats met 44 andere steden waar de demonstratie ook werd georganiseerd. Als het goed is gegaan, werd het geluid uit de Haarlemmerhout versterkt door het gebeier van de Haarlemse Kerken met de Grote of Sint Bavo kerk als prominente blikvanger. Haarlem 105 bood thuisblijvers aan via een livestream het programma in de Haarlemmerhout te volgen. Hieronder in willekeurige volgorde een foto-impressie. Hieronder

 

 

Reacties