Haarlem en Bloemendaal zien toename coronagevallen, Zandvoort en Heemstede lichte daling

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Het aantal mensen in Haarlem en Bloemendaal dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gestegen vergeleken met de twee weken ervoor. In Zandvoort daalde het aantal besmettingen en in Heemstede bleef het vrijwel gelijk. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. In de regio is nog steeds het risiconiveau ‘zeer ernstig’ van toepassing.

(bron: NH Nieuws)

In de gemeente Bloemendaal was de stijging het grootst. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 272 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 64 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 49.

Ook in Haarlem is het aantal coronagevallen toegenomen. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 355 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 579 personen positief zijn getest op corona.

In Zandvoort is het aantal besmettingen afgenomen, van 59 positief geteste personen naar 49. In Bloemendaal is het aantal ongeveer gelijk gebleven. Daar zijn 55 mensen positief getest ten opzichte van 56 in de voorgaande periode.

Overleden
Twee personen in de regio zijn in de afgelopen periode aan de gevolgen van corona overleden, een in Haarlem en een in Bloemendaal.

Reacties