Kabinet overweegt opening terrassen per 21 april

Foto: Charles Duijff

Het kabinet wil heropening van de terrassen toestaan en de avondklok afschaffen vanaf 21 april. Dat bevestigen Haagse bronnen woensdag na een bericht van RTL Nieuws.

(bron: Nu.nl)

Die versoepelingen van de coronamaatregelen worden nog wel eerst voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT), en zijn ook afhankelijk van hoe de besmettingscijfers zich de komende week verder ontwikkelen. Zo meldt Nu.nl.

Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan. “Per 20 april kunnen we stappen zetten”, aldus de minister.

Het kabinet heeft een concept-openingsplan om in vijf of zes stappen toe te bewegen naar een zomer zonder coronamaatregelen of met alleen de basismaatregelen, zoals afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten, meldt RTL Nieuws.

Naast het heropenen van de terrassen en het einde van de avondklok worden een aantal andere versoepelingen overwogen, waaronder het uitbreiden van het aantal bezoekers dat thuis mag worden ontvangen, van één naar twee, en het hervatten van fysiek voortgezet en middelbaar onderwijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen