Martijn Rijerse nieuwe Europees Kampioen Zandsculpturen 2021

Foto: Zandvoort inside

De uit Rotterdam afkomstige kunstenaar Martijn Rijerse is door de vakjury uitgeroepen tot Europees Kampioen Zandsculpturen 2021. Volgens de jury verbeeldt zijn kunstwerk, gemaakt van 29.000 kg zand, op aansprekende wijze het thema “Landschap door het Oog van de Meester”.

Bron Zandvoort inside:

De titel van de winnende sculptuur is Het gestapelde landschap (hieronder)

Het juryrapport verduidelijkt de keuze als volgt:

De winnaar heeft laten zien volledige controle te hebben over het medium zand. Maakt op een grandioze wijze gebruik van het dieptespel en perspectief. Je wilt voortduren blijven kijken of er nog iets achter zit.Het beeld blijft je aankijken. Wij zijn als jury onder de indruk over de wijze waarop de opdracht ode aan het landschap zeer kunstig is verwerkt in zowel de voor- als de achterkant van het kunstwerk.

De kinderjury

Daarnaast heeft een kinderjury afzonderlijk een beoordeling gemaakt van de kunstwerken. De kinderjury, bestaande uit 10 kinderen van scholen uit Zandvoort verklaren hun keuze als volgt: Zij vinden het zandsculptuur van Niall Magee de mooiste. (hieronder) Ze vinden het realistisch, typisch Nederlands en echt 3D. Ze vonden het hoofd erg mooi. Ook de achterkant is prachtig. Het werkt als een echt schilderij.

De titel van dit zandsculptuur: Landschap door het oog van Van Gogh

Locaties in Zandvoort

ZIE OOK

Zandsculpturen Zandvoort voltooid; winnaars vanmiddag bekend

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen