GGD opent mobiele testlocatie bij Bavo-basiliek; ook testen zonder afspraak

Foto: Charles Duijff

Op maandag 17 mei opent GGD Kennemerland een mobiele testlocatie in Haarlem. Inwoners kunnen vanaf dan ook getest worden bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan het Jos Cuypersplein. Uniek aan deze testlocatie is dat er ook zonder afspraak getest kan worden.

In totaal is er op de mobiele testlocatie ruimte voor ongeveer driehonderd mensen per dag. De helft daarvan gaat op afspraak en de andere helft op vrije inloop. Wie zich daar meldt met een ID-kaart of paspoort, kan ter plekke getest worden.

De testlocatie is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 16.30. GGD Kennemerland verzoekt inwoners om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar de locatie te komen. De locatie heeft geen eigen parkeervoorziening. De mobiele locatie is een aanvulling op de al bestaande testfaciliteit bij het Kennemer Sportcenter. Deze blijft ook zeven dagen per week geopend.

Met de opening van de mobiele locatie speelt GGD Kennemerland in op de behoefte van meer testcapaciteit in de gemeente. Laten testen wordt daarbij laagdrempeliger doordat er geen afspraak nodig is.

De nieuwe locatie maakt gebruik van antigeen- en PCR testen en is in ieder geval voor een periode van drie weken geopend.

Mobiele testlocatie vanaf maandag bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo (foto: GGD Kennemerland)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen