Klaterklanken 2021 gaat door!

Foto: Klaterklanken - aangeleverd

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli vindt op Buitenplaats Elswout in Overveen de 4e editie plaats van Klaterklanken, het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek.

Dit jaar zijn er twee nieuwe locaties toegevoegd: Landgoed de Haere bij Deventer (zondag 18 juli) en Kasteel Rosendael in Rozendaal (zondag 25 juli). Het festival bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer. De voorverkoop start op 14 mei aanstaande.

De eerste drie edities van Klaterklanken waren in 2017, 2018 en 2019 op de Buitenplaats Elswout. Vorig jaar is het festival afgelast vanwege de coronapandemie. De opzet van Klaterklanken, met concertwandelingen in de natuur, maakt een coronaproof editie in juli 2021 mogelijk. Het aantal concerten is aangepast en het aantal bezoekers wordt beperkt.

Concertwandelingen
Kern van Klaterklanken zijn de concertwandelingen waarbij Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo (met o.a. Merel Vercammen) en Thomas Dulfer miniconcerten geven op 5 verborgen plekken op de landgoederen. Het publiek weet van tevoren niet waar de concerten zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van 30 personen langs de 5 locaties. In totaal zijn er 9 concertwandelingen en 3 speciale familiewandelingen. De dag wordt afgesloten met een interactief slotconcert van het Haagse ensemble But What About.

Familieprogramma’s
Net zoals voorgaande jaren zijn er naast de concertwandelingen ook familieconcerten, op Elswout verzorgd door Holland Opera met de muzikale vertelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Op Elswout speelt ook het Wonderland Collectief met BB, een dansvoorstelling met livemuziek voor baby’s van 6 tot 18 maanden. Op Landgoed de Haere en Kasteel Rosendael is de familieproductie Be Mozart te zien van het ensemble van acteur Ton Meijer.

ConcertDinerWandeling
Nieuw programmaonderdeel tijdens Klaterklanken is de Diner Wandeling op zaterdagavond 10 juli (alleen op Elswout). De koks van de Wereldkeuken Haarlem presenteren bij de miniconcerten van James Oesi, The Zoo, Thomas Dulfer en Anna Seriese & Cas Jiskoot, verschillende gerechten en vertellen daarover. Bezoekers lopen langs de concertlocaties met gerechten. Het toetje wordt gepresenteerd tijdens een slotconcert waarbij alle musici gezamenlijk een grand finale spelen.

Deelnemende musici Klaterklanken 2021

  • Calefax: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    De vijf rietblazers van Calefax zijn de uitvinders van het rietkwintet en staan al meer dan 35 jaar bekend om hun virtuoze spel, energieke podiumpresentatie en de briljante arrangementen. De mannen zijn een inspiratie voor veel generaties nieuwe en jonge musici.
  • Lidy Blijdorp: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    Celliste Lidy Blijdorp scoorde vorig jaar maar liefst twee Edisons voor haar debuut CD Journeyers met werken van onder andere Zoltán Kodály. Het NRC roemde haar adembenemende muzikaliteit en haar enorme vertelkracht.
  • James Oesi: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    James Oesi is één van de weinige musici die de contrabas als solo-instrument hanteren. Oesi maakte faam op diverse festivals waarin hij programma’s bracht met werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff. Radio 4 noemde zijn optreden op Wonderfeel in 2016 als een van de hoogtepunten van het festival.
  • The Zoo: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    The Zoo is één de projecten van de jonge violiste Merel Vercammen waarin zij samen met uiteenlopende musici op zoek gaat naar de reikwijdte van de geïmproviseerde muziek. De gelijknamige CD, die Vercammen maakte naar aanleiding van The Zoo werd alom geprezen. Vercammen gelooft in de kracht van ter plekke muziek maken. Het resultaat is een unieke uitvoering, die er nooit eerder was en nooit zal worden herhaald, die de sfeer van tijd en plaats in geluid begrijpt. Op Klaterklanken neemt Vercammen Wilco Oomkens (accordeon), Bernadeta Astari (zang) en Ties Mellema (saxofoon) mee.
  • Thomas Dulfer: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    Fagottist Thomas Dulfer studeerde in 2018 af aan het Conservatorium Den Haag met een 10. Daarnaast is hij ook wetenschapper op het gebied van hart en vaatziekten. Beide professies verenigde hij onder andere in zijn werk Symphony of Hearts waarbij Dulfer door middel van sensoren de hartslagen van het publiek omzette in muziek.
  • Ton Meijer Ensemble: Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    Acteur Ton Meijer loopt al langer mee in het theatercircuit en heeft de laatste jaren vanuit zijn passie voor klassieke muziek zijn draai gevonden in muzikale voorstellingen voor kinderen met oa. de succesvolle voorstellingen Be Bach en Be Mozart. In deze laatstgenoemde productie neemt Meijer de kinderen mee naar het leven in 1760, de tijd en de wereld waarin Mozart leefde. Hoe is het om een wonderkind te zijn? Zo jong al zoveel te reizen en optreden? Het ensemble bestaat uit violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen, klavecimbelspeler Christina Edelen en operazangeres Marije van Stralen.
  • Holland Opera: Buitenplaats Elswout
    Geïnspireerd op De Vos en de Raaf van La Fontaine vertellen actrice Daantje Idelenburg en slagwerker Chris Saris met humor en aanstekelijk een nieuw eigentijds muzikaal sprookje. De Volkskrant: ‘De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon. Actrice Daantje Idelenburg creëert samen met slagwerker Chris Saris met weinig middelen een complete sprookjeswereld’
  • But What About: Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael
    Het Haagse ensemble But What About (BWA) verzorgt het slotconcert. Voor deze afsluiter is altijd een grote rol weggelegd voor het publiek. BWA transformeert in hun programma Just Press Play de locatie in een muzikale speeltuin. BWA bestaat uit 3 musici (percussionist, accordeonist, contrabassist en (bas)klarinettist). BWA besloot na het winnen van de Kamermuziekprijs Rotterdam serieus werk te maken van hun muzikale carrière.
  • Anna Serierse & Cas Jiskoot: Buitenplaats Elswout
    Zangeres Anna Serierse is een van de grote Nederlandse jazztalenten. In 2017 slaagde zij cum laude op de afdeling Jazz Zang aan het Amsterdamse conservatorium en er volgde optredens in onder andere De Wereld Draait Door en bij Podium Witteman. Op het conservatorium leerde zij ook bassist Cas Jiskoot kennen waarmee zij vorig jaar de Klaterklanken podcast verzorgde.
  • Wonderland Collectief: Buitenplaats Elswout
    Makiko Ito is choreografe en danseres, die met Wonderland Collectief interactieve voorstellingen maakt met jonge kinderen. In haar voorstellingen werkt ze samen met muzikanten en dansers die een essentiële rol spelen in de interactie met het publiek. De voorstellingen van Wonderland Collectief zijn gebaseerd op een bijzondere improvisatie techniek, waardoor elke voorstelling een unieke belevenis is.

Kaartverkoop
Kaarten voor Buitenplaats Elswout, Landgoed de Haere, Kasteel Rosendael zijn te koop via www.klaterklanken.nl en voor Kasteel Rosendael ook via www.musisenstadstheater.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen