Mister Telstar Frank Korpershoek neemt afscheid als Witte Leeuw na 386 wedstrijden

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een bijzondere gebeurtenis, niet alleen voor Telstar, maar eigenlijk voor het hele betaalde voetbal in ons land. Immers: hoe vaak zal het voorkomen dat een voetballer zijn complete carrière voor dezelfde club blijft spelen. Frank Korpershoek is een van de zeer weinigen. Maar liefst 15 seizoenen speelde hij voor de Witte Leeuwen uit Velsen in totaal 386 wedstrijden, wat hem de titel ‘Mister Telstar’ opleverde.

(tekst: Wim Meijer)

Gisteren kwam er toch een einde aan deze indrukwekkende loopbaan met de wedstrijd tegen Jong Ajax. De uitslag had voor Frank Korpershoek beter gekund: ondanks een stevig veldoverwicht bleken de Amsterdammers efficiënter in de afwerking dan de Velsenaren. Jong Ajax creëerde slechts een handjevol kansen, maar die leverde wel 2 doelpunten op, genoeg om de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 te winnen van het team van ‘captain Frank’

Huldiging op weg naar stadion
Het maakte de avond overigens niet minder memorabel. Op weg van huis naar het stadion, een wandeling die Frank Korpershoek ontelbare malen maakte, werd hij al opgewacht en begeleid door een groep supporters. En bij aankomst bij het stadion was ook burgemeester Frank Dales aanwezig om Mister Telstar te bedanken voor al die jaren geboden voetbalplezier.

https://twitter.com/telstar1963nv/status/1392529742386106371

De wedstrijd tegen Jong Ajax duurde voor Frank Korpershoek een half uur. Toen mocht hij voor de laatste maal van het veld verlaten, dit keer op de schouders van zijn teamgenoten. Op dat moment was de stand nog 0-0. Laten we het erop houden dat het niets te maken heeft met de afwezigheid van Frank, maar kort na zijn ‘laatste wissel’ kwam Jong Ajax, compleet tegen de veldverhouding in, op voorsprong. De gelijkmaker van Ilias Bronkhorst in de tweede helft gaf nog even hoop op punten. Die hoop ging echter verloren toen Liam van Gelderen in de 58e minuut tekende voor de eindstand 1-2.

Interview met Jurgen van den Berg
Met de wedstrijd van gisteravond is Frank Korpershoek dus onuitwisbare voetbalgeschiedenis geworden. Alleen al het feit dat hij nooit van club wisselde is al genoeg voor aandacht van de landelijke pers. Spelers die altijd hun club trouw bleven zijn in Nederland op één hand te tellen. In een interview met Jurgen van den Berg in het NPO Radio 1 Journaal wist Frank er slechts drie te noemen: Robert Zwinkels bij ADO Den Haag, Bram van Polen bij PEC Zwolle en Mark van der Maarel bij FC Utrecht.

Een echte reden waarom hij nooit van club wisselde, ondanks dat er in de loop der jaren wel aanbiedingen voorbijkwamen, kon Frank niet echt duidelijk geven. Clubliefde is ontegenzeggelijk een reden, maar wat ook een rol gespeeld kan hebben is dat Frank tijdens zijn loopbaan maar liefst 4x een knieoperatie moest ondergaan.

Hoogtepunt: Telstar – De Graafschap
Op de vraag wat de mooiste momenten zijn geweest tijdens zijn langdurige Telstar-periode noemde Frank met name de wedstrijd tegen De Graafschap, 3 jaar geleden in het kader van de play-offs, waar Telstar met 3-2 won in een compleet uitverkocht huis. Het leidde uiteindelijk niet tot promotie naar de eredivisie omdat dat uitwedstrijd uiteindelijk werd verloren met 4-2.

Frank Korpershoek in de wedstrijd tegen De Graafschap

Telstar-Ajax voor de beker
Als ander hoogtepunt noemde Frank de wedstrijd tegen Ajax in de tweede ronde van de KNVB-beker in december 2019.  De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-4 verloren, maar het was wel Frank Korpershoek die bij de 0-2 achterstand zorgde voor de aansluitingstreffer en daarmee de hoop terugbracht bij de Witte Leeuwen.

Bekerwedstrijd tegen Ajax in december 2019

Lang was er ook dit jaar de hoop dat Frank’s laatste seizoen nog afgesloten zou kunnen worden met de play-offs. De laatste periode van de competitie kenmerkte zich echter door veel blessureleed en coronabesmettingen, waardoor Andries Jonker telkens moest aantreden met een ‘gelegenheidselftal’. Het leidde tot veel puntenverlies, waardoor Telstar uiteindelijk het seizoen moest afsluiten met een 13e plaats. Een plaats die eigenlijk geen eer doet aan de voetbalkwaliteit van de ploeg uit Velsen. In ieder geval is er volop potentie voor het volgende voetbalseizoen. Alleen dan zonder Mister Telstar Frank Korpershoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen