Wethouder Marie Therese Meijs bakt appelflappen voor NL-doet

Vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei staan landelijk weer in het teken van ‘NL-DOET’. Het Oranje Fonds zet daarbij gedurende twee dagen duizenden vrijwilligers in de spotlights.

Foto’s, tekst en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Bij zorgcentrum De Molenburg in Schalkwijk ging wethouder Marie Therese Meijs met enkele andere vrijwilligers appelflappen bereiden. Dat begon natuurlijk met het maken van het juiste deeg en de vulling. Het zonnetje werkte mee en zo konden de werkzaamheden buiten coronaproof worden uitgevoerd.

Daarbij werd aan diverse tafels gewerkt, waarbij de wethouder en vrijwilligers enkele bewoners van De Molenburg hielpen met ‘Molenburg bakt’ Vanwege privacy mochten de bewoners niet herkenbaar in beeld. Hieronder wethouder Meijs (R) met medewerkster van De Molenburg Anouk (zie ook filmpje)
Medewerkster De Molenburg Anouk vertelt over haar passie in filmpje


  Hieronder de directrice van het Vrijwilligerscentrum Linda Wegman. In het filmpje daarna doet zij een oproep vooral mee te doen met vrijwilligersactiviteiten De ‘handleiding’ voor het appelflappen bakken Nabij de ingang van De Molenburg werden ’s morgens planten geplaatst

WEBSITE NL-DOET

Reacties