Haarlemse wethouder Jur Botter kiest als vrijwilligersbaan ‘De Baan’ (van zijn leven)

Op zaterdag 29 mei heeft Jur Botter, wethouder Jeugd en Onderwijs, Overheidsparticipatie, Vastgoed, Bedrijfsvoering en Dienstverlening bij de gemeente Haarlem, bij Stichting de Baan geholpen in de binnentuin.  Stichting de Baan organiseert vrijetijdsbesteding, sport en vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.

Foto’s, tekst en filmpjes Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Wie zijn entree maakt bij de Baan aan het Nauwe Geldelozepad 17 in Haarlem ziet als eerste dit. Nee, niet helemaal, want het doek van het Oranje Fonds hangt er alleen tijdens de NL-doet dagen.De auto van hovenier Stolvoort komt ook uitsluitend indien de binnentuin nóg groener moet worden dan hij al is….Maar verder kunt u volop activiteit verwachten. De vrolijke Jony Meekel praatte me even bij over Stichting De Baan. Die vrolijkheid straalt vast ook onmiddellijk uit naar iedereen die in haar buurt komt of verblijft….

Hieronder enkele afbeeldingen van de ‘NL DOET’ activiteiten op zaterdag de 29e mei 2021. Het Oranje fonds zou de actie eigenlijk al in maart hebben willen organiseren, maar ome Co Rona gooide roet in het eten. Misschien moest het zo zijn want dit weekend wat het heerlijk weer voor vrijwilligerswerk. Jur Botter vertelt in het openingsfilmpje dat vrijwilligerswerk bij de Baan hem blij maakt en….niet minder belangrijk…dat hij graag met groen werkt. Alle vrijwilligers die ik aantrof waren super gemotiveerd! De mijnheer hierboven wees me op de fraaie groenstrook langs de schutting van de binnentuin ‘Door de bank genomen’ wordt er niet alleen getuinierd. Maar onderstaande mannen houden er sowieso ‘groene vingers’ aan over. Een schilderachtig tafereeltje, vindt u niet? Hoog tijd voor bakken vullen Stichting de Baan ligt dus in de Koninginnebuurt in Haarlem. Misschien vind u het wel leuk eens met deze hele buurt kennis te maken. Lees en bekijk dan onderstaand artikel….

Wijk in beeld: de Koninginnebuurt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen