Lingotto en Hotel Arena openen HOF in de Egelantier voor heel Haarlem

Foto: Google Maps

Een gastvrij gebouw met culturele allure, inspirerend voor Haarlemmers en gasten van buiten. Dat is wat ontwikkelcombinatie Lingotto en Amsterdam Village Company wil creëren met hun plan HOF in de Egelantier. De gemeente Haarlem gunde de Egelantier juist aan deze partijen omdat het de plek aantrekkelijk maakt voor een breed publiek.

Bron gemeente:

Zorgvuldig proces

Na een lang en zorgvuldig verkoopproces staat de Egelantier aan de start van een metamorfose waarna het weer generaties mee kan. Jur Botter, wethouder Vastgoed: “Het is een intensief traject geweest. We hebben veel tijd
gestoken om de buurt, gemeenteraad, belanghebbenden en geïnteresseerden te betrekken bij het opstellen van de verkoopvoorwaarden. Dat werpt nu zijn vruchten af want Lingotto en Amsterdam Village Company hebben met dit plan heel Haarlem iets te bieden.”

Hotel, woningen, café-restaurant en cultuur

HOF in de Egelantier biedt ruimte aan een boetiekhotel van 95 kamers, 10 woningen voor kunstenaars, een café-restaurant en een culturele programma. De verbinding met de omgeving wordt gelegd in vier verschillende entrees die allen meegaan in de karakteristiek van de straat waarin ze uitmonden. Alles komt samen in de binnenhof, het groene hart van HOF.

In de culturele programmering van HOF wordt rekening gehouden met een brede doelgroep, van cultureelminnend Haarlem tot internationale hotelgasten. Voor de invulling van het programma wordt samenwerking gezocht met Haarlemse kunst- en cultuurorganisaties.

Ervaring uit twee werelden gecombineerd

Lingotto ontwikkelt in Haarlem ook Haarlemmer Stroom, waar onder andere de Lichtfabriek staat. Amsterdam Village Company is bekend van Hotel Arena in Amsterdam, maar nieuw in Haarlem.
“In HOF in de Egelantier komt al onze kennis en ervaring samen. Kennis van creatief ontwikkelen en ervaring in het combineren van cultureel ondernemerschap met gastvrijheid.
We kunnen echt iets nieuws toevoegen aan Haarlem en zien ernaar uit om aan de slag te gaan”, aldus Gerard Comello van Lingotto en Paul Hermanides van de Amsterdam Village Company.

Hoe nu verder?

Lingotto en Amsterdam Village Company presenteren hun HOF in de Egelantier direct na de zomer aan de buurt. HOF in de Egelantier past binnen het bestemmingsplan dat in 2018 is vastgesteld. De ontwikkelcombinatie werkt in het komende jaar het plan in detail uit waar de buurt een zienswijze op mag geven.

Voor meer informatie kijk op: EGELANTIER

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen