Beloning voor gezondere schoolkantine Spaarne College

Foto: Spaarne College, aangeleverd

Het Spaarne College heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning voor het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

Het Spaarne College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

’’Hoe gezonder onze producten in de kantine zijn, hoe blijer en gezonder onze leerlingen worden. Het gaat ons er om dat wij leerlingen bewust willen maken van een gezonde levensstijl. Eten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wat je drinkt, rookt, hoeveel je beweegt/ sport zijn allemaal elementen die ook meespelen in een gezonde levensstijl’’, aldus een van de kantinebeheerders.

Virtuele gouden schalenparade donderdag 17 juni

De onthulling van de gouden schaal vindt aanstaande donderdag 17 juni plaats. De school zal die dag versierd worden en er zal vers fruit uitgedeeld worden. De virtuele schalenparade vindt plaats om 13.30-14.15 uur. Zowel in ons restaurant (met een beperkt aantal genodigden), als digitaal wordt er een feestelijk moment gecreëerd voor het onthullen van de gouden schaal. Onder de genodigden vallen het ‘Gezonde School’ team, de kantinemedewerkers, het managementteam en een aantal leerlingen. De schalenparade is ook digitaal te volgen. Meld u aan via [email protected] en u ontvangt een link.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

 De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen