Grootouders kom donderdag 1 juli a.s. met jullie kleinkinderen naar Den Haag!

Foto: Sabine Rovers

Op 21 juni verzamelden 21 grootouders, met 21 kleinkinderen aan de hand zich op het land van Boerderij Bodemzichtnabij Nijmegen, om aandacht te vragen voor een vruchtbare en vitale bodem voor de toekomstige generaties. Op donderdag 1 juli krijgt deze oproep een vervolg.

We maken we ons op voor de overhandiging van het Manifest Samen voor Grond aanstaande donderdag 1 juli 14:15 uur op het Plein nabij het Binnenhof in Den Haag. De bodem is de basis van ons bestaan, van ons voedselsysteem, van natuur en biodiversiteit, van onze gezondheid en welzijn.

Oud-informateur Herman Wijffels zal ter plekke aanwezig zijn om samen met tientallen grootouders en kleinkinderen het Samen voor Grond manifest aan de commissieleden van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van de Tweede Kamer te overhandigen. Inmiddels hebben meerdere Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen toegezegd om het manifest in ontvangst te komen nemen.

DUS GEZOCHT: Grootouders en kleinkinderen !!

1 juli 14:00 uur….. Wil je ons helpen met zoveel mogelijk grootouders en kleinkinderen in Den Haag? Ken je grootouder(s) en kleinkind(eren) die donderdag naar Den Haag willen komen om samen met ons aandacht te vragen voor vitale bodems voor de komende generaties? Stuur deze oproep dan graag door. Hoe meer kleinkinderen met grootouders hoe beter. Het wordt een positieve actie van maximaal een uur. Aan de aanwezige kinderen wordt er een sprookje over de redders van de bodem voorgelezen. Aanmelden is niet nodig.

We roepen de politiek; de onlangs gekozen volksvertegenwoordiging, de informateurs(s), de formateur en de nieuw te vormen regering, op om beleid te maken op en te werken aan een vruchtbare en vitale bodem voor onze toekomstige generaties en om toegang tot betaalbare grond te verzekeren. Omdat gezonde bodem betekent dat we gezond voedsel produceren op een gezonde planeet. Dit doen zij niet alleen, maar uit naam van meer dan 221 organisaties die zelf al oplossingen bieden voor dit probleem en/ of die hier dagelijks mee bezig zijn en meer dan 2100 burgers.

Oud-informateur Herman Wijffels komt 1 juli om 14:00 met een grote groep grootouders en kleinkinderen naar Het Plein bij Het Binnenhof en zal het ‘Samen voor Grond’ manifest namens de grootouders, burgers en de 221 organisaties aan de Vaste commissie van Landbouw, Natuur en Voedingskwaliteit overhandigen, opdat dit hoog op de politieke agenda komt te staan.

GROOTOUDERS DOE MEE!

En zorg dat je 1 juli om 14:00 aanwezig bent op

Het Plein bij Het Binnenhof in Den Haag (foto’s Sabine Rovers)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen