Godfried Bomansjaar: St. Tijdsparen Bl’daal organiseert schaaktoernooi in samenwerking met Haarlemse Kennemer Combinatie

Foto: Welzijn Bloemendaal

Sinds 2021 is uitgeroepen tot ‘Godfried Bomansjaar’ wemelt het van de activiteiten rond de markante schrijver die op 22 december 1971 in Bloemendaal overleed. Dit jaar in december is dat dus precies 50 jaar geleden.

Openingsfoto: Voor de locatie van Welzijn Bloemendaal presenteren Annette Molkenboer van stichting TijdSparen en Johan van Buren van Welzijn Bloemendaal het spandoek.

Projectgroep

Op initiatief van Stichting TijdSparen is, samen met Welzijn Bloemendaal en de bibliotheek, de projectgroep ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’ opgericht.

Bibliotheek

In de bibliotheek wordt na de zomervakantie een expositie rond Godfried Bomans ingericht. Via Welzijn Bloemendaal vindt een aantal lezingen plaats en de breiclub ‘de blije breisters’ borduren en breien de Wollewei, het schilderij uit ‘Erik en het kleine insectenboek, één van Bomans bekendste kinderboeken.Schaaktoernooi

Stichting TijdSparen organiseert op 29 augustus het Godfried Bomans Schaaktoernooi in samenwerking met de Kennemer Combinatie, de schaakvereniging van Zuid-Kennemerland. In de maanden juli, augustus en september zijn er in Thijsse’s Hof insectenspeurtochten en een doorlopende insectententoonstelling. Om het Godfried Bomansjaar onder de aandacht te brengen van de Bloemendalers heeft de projectgroep een aantal spandoeken laten maken met de beeltenis van de schrijver en de tekst ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen