Veel bezoekers van de F1 in de race voor een sportieve ochtendwandeling

Foto: Wim Meijer fotografie

Zaterdag 4 september, dag 2 van het Formule I weekend kozen vele bezoekers al vroeg voor een sportieve wandeling richting Zandvoort. Voor sommigen is een uurtje wandelen een snellere manier om er te komen dan met het openbaar vervoer.

Foto’s: medewandelaar Wim Meijer, tekst Charles Duijff

Er bestaan best mooie wandelroutes richting het circuit vanaf bijvoorbeeld Overveen en Heemstede. Voor sportievelingen uit die regio wellicht ook een tip voor morgen.

Het Visserspad

Het Visserspad door het duingebied begint bij Kraantje Lek in Overveen. Wandelaars en/of fietsers komen dan uit nabij het station van Zandvoort. U kunt rechtsom de klimduin wandelen, of er voor kiezen eerst te klimmen er daarna rechtstreeks richting het Visserspad te lopen. U wandelt dan door het duingebied parallel aan de spoorbaan Overveen Zandvoort.  De enige hinder die je kunt ondervinden is dat er ook fietsers mogen rijden. Fietsers links en wandelaars rechts dan maar…..Vroegere Trambaan

Vanaf station Heemstede Aerdenhout loopt richting west parallel aan de Zandvoortselaan rechts de vroegere trambaan, nu ook toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Hieronder enkele afbeeldingen van de wandelaars op zaterdag 4 september….

Reacties