Subsidiepot voor aardgasvrij wonen is leeg

Foto: Gemeente Haarlem, aangeleverd

Haarlemse huiseigenaren kregen sinds 2019 subsidie voor het volledig gasvrij maken van de woning. Op dit moment is het subsidieplafond bereikt. Tot 10 november kunnen Haarlemmers die zeer recent hun huis gasvrij maakten en voldoen aan de subsidievoorwaarden een aanvraag indienen.

Bron gemeente:

De gemeente verstrekte aan ruim 230 Haarlemmers deze subsidie.

Haarlem was een van de weinige gemeenten in Nederland die zo’n regeling had. De regeling was bedoeld voor de voorlopers en was een stimulans om het aardgas de deur uit te doen. Naast deze subsidie zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar.

Landelijke subsidie voor duurzame energie en energiebesparing

Voor twee isolatiemaatregelen, een warmtepomp of zonneboiler kunnen huiseigenaren de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aanvragen. Meer informatie over deze landelijke subsidie op www. rvo.nl/ISDE. De gemeente biedt ook een duurzaamheidslening aan. Die lening is te combineren met de subsidie.

Laatste aanvragen subsidie

De gemeente maakte al tijdig op de website kenbaar dat het einde van het budget in zicht kwam zodat Haarlemmers die zich op de subsidie oriënteerden op de hoogte zijn. Voor Haarlemmers die onlangs nog hun huis aardgasvrij maakten en voldoen aan de uitvoeringsregeling geldt het volgende: als u voor 10 november een volledige aanvraag indient, neemt de gemeente deze nog in behandeling. De subsidie Haarlem Aardgasvrij is aan te vragen via www.haarlem.nl/subsidiegasvrij.

Kijk hier voor meer informatie over de duurzaamheidslening.

Reacties

Cookieinstellingen