Rotary Club Haarlem-Oost zet gasten van de Zonnebloem in het zonnetje.

Foto: Neel van Erve, In the Picture

Op 27 oktober was het zover, deelnemers van de Zonnebloem hebben een bezoek gebracht aan het Museum Haarlem. Onder het genot van een hapje en drankje en een inleiding door de directeur van het Museum, Laura van der Wijden, is de tentoonstelling “Allemaal Haarlemmers” bekeken. Doel van het evenement is niet alleen een heerlijk dagje uit, maar ook het vragen van aandacht voor de groeiende eenzaamheid onder mensen met een fysieke beperking.

Frank Habraken, voorzitter van de Zonnebloem Haarlem – Zuid Kennemerland: “We laten je niet zitten. Dat is ons motto. We bieden eenieder die dat kan en wil de gelegenheid om de deur uit te gaan. Om zo sociale netwerken uit te breiden en deel te nemen aan de samenleving. Kan dat echt niet, dan zoeken we je thuis op.”

Linda Wegman, directeur Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en initiatiefnemer vanuit de Rotary Haarlem-Oost, vervolgt: Al meer dan 70 jaar staat de Zonnebloem voor het “omkijken naar elkaar”.  Als gevolg van corona is er een toenemende eenzaamheid onder kwetsbare mensen en is dit meer dan ooit nodig. De Rotary Club Haarlem-Oost ondersteunt dit belangrijke doel van harte en helpt de Zonnebloem daarom graag een handje.”

Aanvullend hierop stelt Fabio Alho, mede-Rotary lid, “Het idee om gasten van de Zonnebloem een gezellig museumbezoek aan te bieden was snel geboren. Er zijn gelukkig flink wat Rotary leden die zich willen inzetten als gastvrouw of –heer, danwel als chauffeur. Daarnaast nemen wij de kosten van het museum bezoek uiteraard voor onze rekening. We zien ernaar uit om er samen een onvergetelijke dag van te maken.”Het initiatief van de Rotary Club Haarlem-Oost en de Vereniging De Zonnebloem is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Club Haarlem-Oost geholpen bij het koppelen van de Rotary Club aan het goede doel.

Reacties