HRLMtje gaat van start met eigen kinderredactie

Foto: Linda Llambias, aangeleverd

Een samenwerking met zes kinderen waarbij hun bijdragen ongewijzigd, dus zonder tussenkomst van ‘grote mensen’, worden gepubliceerd. Waarom niet?! Voor het eerst gaat de redactie van HRLMtje de samenwerking aan met Haarlemse kinderen.

 In de laatste editie van de glossy, HRLMtje 11, werd een oproep geplaatst waarin gevraagd werd om kandidaten voor de kinderredactie. Zes kinderen werken nu mee aan de nieuwe uitgave van het blad, met als thema ‘Waarom niet?!’. De jonge redactieleden, tussen de acht en dertien jaar, krijgen volop inspraak in de invulling van HRLMtje editie 12.

HRLMtje, het kleine zusje van HRLM-stadsglossy, is een blad voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders. Met de komst van de kinderredactie wordt er nog een extra speelse draai gegeven aan de inhoud van het blad.

Fantasiewereld

Het mag zo gek als de kinderen zelf willen. Alle zes hebben zij recent met elkaar om de tafel gezeten om hun ideeën te bespreken onder begeleiding van volwassen collega’s. Lezers worden in de komende editie meegenomen in de fantasiewereld van de kinderredactie. Zo deelt Loïs (8) een recept, recenseert Jake (13) een nieuw boek, verzorgt Noa (9) een mooi interview, is Levin (9) verslaggever, schrijft Nora (8) verhalen en interviewt Tijl (10) een bekende illustrator. Ook kleurplaten en een strip komen van de hand van de kinderredactie.

Met de deadline in zicht wordt er door de kinderen druk geïnterviewd, getekend, geschreven, gelezen en gekookt. HRLMtje 12 verschijnt 20 december. Leuk voor in de Kerstvakantie (en daarna).

Met het opzetten van de kinderredactie wil de redactie van HRLMtje de hechte band met haar doelgroep behouden en verder versterken. Hopend op een daverend succes zal het idee van de kinderredactie doorgetrokken worden in volgende edities.

Reacties