Op weg naar een mooier Meerwijk

Afgelopen dinsdag besloot het college over het definitieve ontwerp voor de openbare ruimte in Meerwijk. In Meerwijk is de openbare ruimte toe aan vernieuwing. Bij het opnieuw inrichten van de openbare ruimte wordt meteen een aantal opgaven met elkaar gecombineerd.

Zoals het wegwerken van achterstallig onderhoud, vergroening in het kader van hittereductie én het realiseren van waterberging. Haarlem moet zich voorbereiden op de risico’s van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. In Meerwijk wordt nu een stap gezet naar een toekomstbestendig,klimaatadaptieve en gezonde leefomgeving voor de bewoners.

Bewoners konden afgelopen zomer het voorlopig ontwerp inkijken en aangeven wat ze van de plannen vonden. Uit de reacties blijkt dat mensen een groot deel van het plan waarderen. Maar men maakt zich ook zorgen over onder meer het aantal parkeerplaatsen die er straks zullen zijn. Daarom is het ontwerp opnieuw onder de loep genomen en op meerdere punten aangepast.

Wethouder De Raadt: “Met dit voorstel komen we zo veel mogelijk tegemoet aan de bezwaren van bewoners en tegelijkertijd blijven de belangrijkste uitgangspunten die we eerder met elkaar hebben afgesproken in stand”. Deze uitgangspunten zijn onderwerpen waarover de gemeenteraad eerder heeft besloten. Zoals vergroening, en daarmee het tegengaan van hittestress, het geven van prioriteit aan fietser en voetgangers, het zorgen voor voldoende waterberging en het aanbrengen van een gescheiden rioolstelsel.

De aanpassingen die nu worden voorgesteld betreffen 101 officiële extra parkeerplekken ten opzichte van het voorstel dat deze zomer in de inspraak lag. Daarvan zijn 66 het gevolg van extra parkeertellingen, het resterend aantal is gevonden door aanpassingen te maken in het ontwerp. Ook is ingegaan op het verzoek van bewoners om de weginrichting van een aantal straten te wijzigen als gevolg van verwachte overlast van verkeer en lantaarns die te dicht
tegen de woningen aan waren ingetekend. De commissie Beheer bespreekt het definitief ontwerp op 10 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen