Nationale Burendag ’22 in diverse wijken Haarlem en Bloemendaal gevierd

Burendag is ontstaan op initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4zaterdag van september gevierd. Straten worden met een lint afgezet, en buren zorgen gezamenlijk voor hapjes en drankjes en voor de kinderen worden o.a. luchtkussens geplaatst.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

’t Was nog even spannend wat het weer betreft, maar aan het eind van  zaterdagochtend 24 september 2022 werd het op de meeste plaatsen in Noord Holland droog en kwam zelfs de zon erbij. De redactie van Nieuws.nl maakte een rondje door Haarlem noord en Bloemendaal. Op diverse lokaties konden buurtbewoners beamen: ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’

Ik startte op het Narcisplantsoen in Haarlem (nabij de Zijlweg), waar de burenbijeenkomst nog even op gang moest komen. De jeugd stond ’te springen’ om te starten met wat een gezellig samenzijn zou worden….Verhuurders van luchtkussens deden goede zaken vandaag. Voor de kids werd het meer dan een luchtkasteel….(Bloemendaal, Bos en Duinkwartier) Ook in de Indische buurt zochten buren de gezelligheid bij elkaar op. Bijvoorbeeld in de Djambistraat. Ik arriveerde er rond 17:00 uur en men was al ’s ochtends om 11:00 uur van start gegaan. Inmiddels was het er rustiger geworden en ging men opruimen…. Een jongeman liet me nog even een indrukwekkende ‘Salto Mortale’ zien op het springkussen… (hieronder)Ook op de Platanenlaan in Bloemendaal, gelegen in de woonwijk achter de IJsbaan werd burendag gevierd Geen springkussen daar, maar wel allerlei spelletjes voor de kids, zoals een sjoelbak….. Ook de Middenweg in Haarlem Noord werd vrijgemaakt voor burendag In de Ternatestraat in Haarlem Noord kreeg ik een heerlijk gebraden kippenpootje en ging de gezellige burenploeg voor me op de foto….Onderstaande foto’s ook in de Indische buurt in Haarlem noord…..

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen