Witte gorilla en leeuw gespot op landgoed Elswout Overveen

Foto: Charles Duijff

Dat verwacht je toch niet, wanneer je op een herfstdag een relaxte wandeling maakt door het prachtige- en vredige landgoed Elswout in Overveen. Oog in oog staan met een witte gorilla.

Tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Laat ik u meteen gerust stellen. Deze gespierde witte reus is minder agressief dan zilverruggorilla Bokito zich jaren geleden opstelde. Hij gedraagt zich zelfs ‘beeldig’ en zijn bruine ogen kijken je vredig aan. Zijn baas Chris Tap mag trots op hem zijn. Chris Tap exposeert zijn prachtige- en vooral ook indrukwekkende  sculptures op landgoed Elswout. Het landgoed, dat iedereen in de regio kent…met o.a. de Oranjerie (hieronder)Wanneer u via de entreepoort Elswout binnenwandelt en de lange rechte laan tussen volop zuurstof leverende bomen volgt, bereikt u aan het eind links een gebouw, waarvan de grote deuren meestal openstaan. Chris Tap is er niet altijd, maar de kans is groot dat u wel kunt genieten van zijn prachtige sculptures. Hieronder Chris aan ’t werk. Nu ziet u ook meteen de leeuw waarover in de aanhef van dit artikel wordt gesproken. U ziet op de foto dat er meer kunst wordt getoond in deze imposante ruimte.Chris heeft overigens ook een Galerie op de Overtoom 297 in Amsterdam. Van de leeuw, hier van een soort klei gemaakt, wordt uiteindelijk een mal gemaakt en een echt beeld gegoten (ik vermoed van brons, maar dat moet u hem zelf maar eens gaan vragen). Dat beeld zal worden geschonken aan dierentuin Artis in Amsterdam. Hier wordt ook nogeens geschiedenis geschreven dus. Geschiedenis met de wortels in Elswout…andere wortels dan de wortels hieronder…..Link naar de website van Chris Tap (klik op Home)

Home

 

 

 

 

 

 

 
Hieronder links het gebouw waarin de expositie zich bevindtIn willekeurige volgorde enkele Elswout afbeeldingen van woensdag 28 september 2022 Daaronder treft u nog een fraai filmpje uit 2017FILMPJE ELSWOUT 2017

—-

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen