Jessie & Bam winnaars 26e COC-songfestival Patronaat 9 oktober 2022

Foto: Charles Duijff

Op zondagmiddag 9 oktober werd in het Haarlemse Patronaat de 26 ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd COC Songfestival gepresenteerd. Het jaarlijkse festival dat georganiseerd wordt door COC Kennemerland (Jos Ahlers) en voor het eerst plaatsvindt in Haarlem is het muzikale sluitstuk van de eerste Regenboogweek in Haarlem.

Tien deelnemers vanuit het hele land dongen mee naar de wisseltrofee en de organisatie van een songfestival volgend jaar. De omlijsting van het liedjesprogramma werd verzorgd door (Haarlemse) act als Mrs. Einstein, (Paulette Willemse en Saskia van Zutphen) Dusty Gersanowitz, de Reizigers en Luz Bravo.

Er was een vakjury en publieksjury. De vakjury bestond uit Monique Klemann (Lois Lane) Dusty Gersanowitzen de Haarlemse wethouder Eva de Raadt (foto’s hieronder. 1e foto In het midden Monique Klemann met de beide dames  Mrs. Einstein, (Saskia van Zutphen en Paulette Willemse) die tevens het programma presenteerden….
Hieronder de deelnemers van 2022 in  volgorde van optreden. Het eerste nummer was getiteld ‘2B Een beetje BI’ (Delft)Maurits Drente (COC West Brabant) was als tweede deelnemer aan de beurt. Maurits heeft een prachtig heldere- en krachtige stem en hij maakte veel indruk met de song ‘Tell me Why’Jasha Eliane (Tilburg/Breda) zong over ‘Het mooiste meisje’Paul Weelen (COC Eindhoven) zong als vierde deelnemer over ‘Different joys for different Boys’Als vijfde was de beurt aan Jerry Hetharie (COC Zeeland) met ‘Beautiful’De zesde deelnemers Jessie en pianist Bam zouden uiteindelijk gaan winnen. Het publiek ging enthousiast ‘Met Loes onder de douche’ De song is kort getiteld ‘LOES’Alexander van der Doorn (COC Kennemerland) blinddoekte zichzelf tijdens het zingen van ‘Colour Blind‘(Hieronder weer ontdaan van blinddoek)Mrs. Bo Rizz & The Pianoman (COC Deventer) waren als achtste aan de beurt‘Ik zien u graag’ zong Kristof Urbain (COC Nijmegen)Blondeau (COC Friesland) was als 10e de hekkensluiter met ‘I’ll Take It’Na de pauze trad 2019 winnares Luz Bravo op, gevolgd door het Haarlemse Ampzinggenootschap….Ook was er een optreden van de presentatrices van  het programma Mrs. Einstein, (Saskia van Zutphen en Paulette Willemse)

Knipoog naar het Eurovisiesongfestival

Het festival begon in 1995 als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na het verlies van Willeke Alberti het jaar daarvoor, moest Nederland een jaartje overslaan. Als alternatief werd het Nationaal COC Songfestival bedacht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd, waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. Voorzitter van COC Kennemerland is blij dat het festival in zijn Haarlem kon plaatsvinden dit jaar.
Mede dankzij een fijne bijdrage van hoofdsponsors het Roze Notariskantoor Feitsma | Verhagen uit Volendam en Boekhandel De Vries van Stockum kon de productie mogelijk worden gemaakt.

Hieronder de ‘JURYSHOTS’ van de publiek jury en Mrs Einstein

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen