School vraagt aandacht voor veiligheid leerlingen en sluit straten rond school af

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – Afgelopen maandag 31 oktober werden de straten rondom basisschool de Zuidwester tijdens de breng en haal-momenten afgesloten voor auto’s. De school vroeg met deze actie aandacht voor de verkeersveiligheid van haar leerlingen.

(bron: Gemeente Haarlem)

Door bepaalde straten af te sluiten voor auto’s, kunnen leerlingen veiliger lopend en fietsend naar school komen. Normaal is het druk in de straten met parkerende auto’s, maar tijdens de actie hadden de kinderen de straat voor zichzelf. Directeur Femke Nijbroek: “Het was een geslaagde actie! De mooiste reacties waren van de kinderen zelf: ik hoef niet meer zo lang te wachten met oversteken, want er zijn veel minder auto’s. De ouders waren ook heel begripvol. Wie is er nu niet voor een veilige route naar school?”

Wethouder Bas van Leeuwen was ook aanwezig en hielp mee om kinderen over te laten steken. “Het doet mij goed om te zien dat door deze actie bijna alle ouders ervoor kozen om hun kind lopend of fietsend naar school te brengen.”

En nu?
De school overweegt om de actie eens per maand te herhalen en roept op om ook op andere dagen lopend of fietsend naar school te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen