Haarlem in hoger beroep tegen uitspraak Bloemenhovekliniek

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM /HEEMSTEDE – Haarlem gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in twee zaken die betrekking hebben op de voorschriften en beperkingen voor demonstraties bij de abortuskliniek Beahuis & Bloemenhovekliniek.

Doel van het hoger beroep is te komen tot meer duidelijkheid en eenduidigheid rond de omgang met demonstraties bij de kliniek.

De rechtbank oordeelde in de zaak van Donum Domini dat een demonstratievak aan de Claus Sluterweg mocht worden aangewezen, maar dat de burgemeester onvoldoende had gemotiveerd waarom een vak aan de Herenweg, tegenover de hoofdingang van de abortuskliniek, noodzakelijk was.

In de zaak van Pro-Life Heemstede oordeelde de rechtbank dat onvoldoende is gemotiveerd waarom het noodzakelijk was om voor Pro-Life Heemstede een demonstratievak aan de Claus Sluterweg aan te wijzen. In afwachting van het hoger beroep is de motivering aangepast waarmee Donum Domini naar een demonstratievak aan de Herenweg wordt verwezen. Voor Pro-life Heemstede is bepaald dat zij alleen mogen demonstreren aan de overkant van de straat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen