Zomerspelen voor Oekraïense kinderen in Haarlemmerhout

Foto: Aangeleverd v publicatie

Woensdag 9 augustus van 11.00 tot 13.00 uur organiseert Stichting Ontmoeting in samenwerking met Haarlem4Ukraine spelletjes voor Oekraïense kinderen in de Hout.

Zij kunnen buikglijden, touwtrekken, racen tegen elkaar en plezier maken met waterspelletjes. Voor de Oekraïense kinderen die vlak bij de Hout wonen in de gemeentelijke opvanglocatie Meester Lottelaan is dit spelen in hun nieuwe achtertuin. Maar ook andere Oekraïense (en Nederlandse) kinderen konden zich opgeven. De organisatie verwacht zeker vijftig kinderen.

Intitiatief Fabiènne Laros

Fabiènne Laros werkt al een jaar met Oekraïners die naar Haarlem zijn gekomen. Eerst werkte zij voor de mensen op de boten aan het Spaarne. Nu werkt zij voor de vluchtelingen die wonen op de locatie Meester Lottelaan. Zij is erg begaan met het lot van de Oekraïense kinderen. Daarom nam zij het initiatief voor de zomerspelen in de Hout.

Haar collega Martin, die nu op de boten werkt, helpt haar met organiseren. Stichting Haarlem4Ukraine ondersteunt dit initiatief van harte en doet mee in de voorbereiding en op de dag zelf.

Spelen is belangrijk voor alle kinderen. Het is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor hun ontwikkeling op sociaal- en creatief gebied. Voor de Oekraïense kinderen is het belangrijk om in hun nieuwe situatie afleiding te hebben. De zomerspelen zullen zeker voor de nodige afleiding zorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen