World Clean-up day: Schoon water levensvoorwaarde voor iedereen

Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Zaterdag 16 september was de redactie van Haarlem.nieuws.nl te gast bij SUPmission. Niet voor de 1e keer en zeker ook niet voor de laatste!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

SUPmission is een initiatief van Babs Lommerse, Karen Blanken, Kasper Stokman en Marleen Zwartkruis. Rond 10:00 verzamelden vele enthousiaste suppers en deelnemers die per boot meegingen aan de Schotersingel voor een warme begroeting! (foto hieronder) Tijdens World CleanUp Day 2023 vond er dus weer een schoonmaakactie plaats in Haarlem. SUPmission verzamelde die dag bij het Dolhuys om met Supboards het Spaarne van Plastic Soup te ontdoen. Dat deed ze samen met o.a. de Pinguïn Haarlem.  Het orkest ‘Huiskamergeluk’ zou later op de dag de schoonmakers met vrolijke muziek terugverwelkomen. Scouting Kontiki, Bermbende Haarlem, IVN en kanovereniging de Trekvogels werkten met veel vrijwilligers vanuit Haarlem Noord.Ook jeugdige schoonmakers stonden al vroeg paraatSinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. We gaven de aftrap op 18 maart 2023 tijdens de Nationale Schoonmaakdag in beide steden. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmission Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers. De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon en werkt samen met de gemeente Mutare. De gezamenlijke waterleidingbedrijven Nederland VEI steunen een drinkwaterleidingproject in Mutare en zijn partner van ons project. KLIK HIER voor de website van SUPmission met meer info

Op maandag 30 oktober organiseren we om 20.00 uur een inspiratieavond in de Haarlemse Pletterij, waar we terugkijken op World CleanUp Day en vooruitkijken naar onze volgende activiteiten.

Hieronder nog enkele afbeeldingen van zaterdag 16 september Bekijk hieronder het filmpje met een toespraak van Sander van Weert over o.a. een stukje geschiedenis van de Haarlemse wateren. Aan het eind van het filmpje beeld van suppers op het water….

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen