Ruim € 77.000 subsidie voor 22 culturele initiatieven

Foto: Pixabay

HAARLEM – Haarlem bruist nog steeds van de culturele initiatieven! In de 3e aanvraagronde van het Cultuurstimuleringsfonds krijgen 22 aanvragers subsidie. Het Cultuurstimuleringsfonds biedt financiële hulp aan projecten die bijdragen aan het culturele klimaat van onze stad.

Dat Haarlem een divers aanbod van cultuur voor verschillende doelgroepen hebben, bleek ook deze aanvraagronde weer. Zo organiseert het Patronaat de 22ste editie van de Rob Acda Awards, een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten. Of neem het Groene Theater, dat zich richt op kunst- en cultuuractiviteiten rondom het thema duurzaamheid en alles daar tussenin. Ook is er financiële ondersteuning voor de HTQKunstlijn tijdens de jaarlijkse Kunstlijn begin november.

3 keer per jaar subsidie
Het Cultuurstimuleringsfonds stelt 3 keer per jaar subsidie beschikbaar voor culturele projecten die bijdragen aan het culturele klimaat van de stad. Voor 2023 was er in totaal € 337.691 beschikbaar. In oktober werd de laatste aanvraagronde toegekend en ontvingen 22 initiatieven in totaal € 77.330.  In totaal worden dit jaar 81 culturele projecten ondersteund. Diana van Loenen, wethouder Cultuur: ‘’Goed om te zien dat al deze initiatieven door heel de stad het Cultuurstimuleringsfonds hebben weten te vinden.”

Nieuwe aanvragen in 2024
Inmiddels is de aanvraagprocedure voor de eerste ronde van 2024 geopend. Aanvragen voor subsidie kunnen tot 14 januari 2024 worden ingediend. U leest alles over het indienen van de aanvraag op onze webpagina Subsidie cultuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen