Artiesten geven overleden pophelden plek in eregalerij RipLive

Foto: Franklin van der Erf

HAARLEM – Belangrijke pophelden verdienen een groots eerbetoon, vooral wanneer ze niet meer onder ons zijn. Dat is de essentie van het Tributeconcert RipLive. Op 22 maart zal het Patronaat weer tot leven komen met de herinnering aan popsterren die ons het afgelopen jaar, in 2023, hebben verlaten. Een scala aan bekende zangers en zangeressen komen samen om deze iconen nog eenmaal in de schijnwerpers te plaatsen.

Tributeconcert RipLive remembering 2023 is alweer de zesde editie van dit succesvolle eerbetoon aan overleden popartiesten. Van Tina Turner, Sinéad OÇonnor via David Crosby naar Heddy Lester of Spargo; de grote hit die ze gescoord hebben komt voorbij. Bekende artiesten herdenken hun prachtige carrières en geven het publiek de soundtrack van ons eigen leven.

Presentator Rudy Nicola

Bijzonder deze keer is dat zangeres van de band De Gigantjes, Mieke Stemerdink, aanwezig is om haar overleden bandlid en oprichter van de band, Rob Kruisman, toe te zingen. De Gigantjes speelden voornamelijk pre-rock-‘n-roll-repertoire uit de jaren veertig en vijftig. Op 22 maart is hun grootste hit ‘Yaki Taki Oowah!’ nog een keer te horen.

Andere artiesten die meedoen aan RipLive zijn routiniers als Monique Klemann, Yorick van Norden, Irma Derby, Rom Helweg, Mindel Koning en PePe Fischer. Dit jaar wordt de crew aangevuld met Mike Janmaat, Denise van Donselaar, Bobbi, Leon Wijdenbosch (Dutch Coast) en Marcel Selier (The Voice Senior).

Yorick van Norden

Zij geven een grote lijst overleden popartiesten een plekje in de eregalerij van RipLive. Zo komen er naast bovengenoemde artiesten, nummers voorbij van The Band, Jeff Beck, The Smiths, Astrud Gilberto, Tony Bennet, De La Soul, Jane Birkin, Harry Belafonte, Smash Mouth, The Script en vele anderen.

De zogenoemde RipLiveBand, staat weer onder leiding van Bart van der Poel (Sellfish) en Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne). De presentatie is in handen van Rudy Nicola.

Tributeconcert RipLive Remembering 2023 – Het grootste eerbetoon van Nederland op 22 maart 2024 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl.

Monique Klemann
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen