Een vrolijke middag tijdens de BeweegBingo

okt 29 2020, 12:31 Algemeen
beweegbingo 2
Op woensdag 28 oktober heeft bij De Rijp-Kennemerhart de BeweegBingo plaatsgevonden. Op drie afdelingen van het verzorgingshuis werd de activiteit gehouden. In totaal deden ruim 60 bewoners mee. Zeker in deze tijd is het erg belangrijk om te blijven bewegen en op deze manier iets voor de ouderen te kunnen betekenen. Iedereen kon vanuit de deuropening mee doe met het spel. Ook namen bewoners aan de tafels in de hal plaats. Dat leverde een mooi saamhorigheidsgevoel op.
De BeweegBingo, het woord zegt het al, is een heel leuk en gezellig Bingo spel waarbij na elk getrokken nummer bewogen moet worden door de deelnemers. De verschillende oefeningen werden eerst voorgedaan door de Buurtsportcoaches van SportSupport. Dit ging van een denkbeeldig appeltje plukken naar zwemmen en van roeien naar op de tenen staan. Er werd volop meegedaan en mensen genoten zichtbaar van het spel en het bewegen. Bij elke ‘Bingo!’ ging de muziek aan en werd er vrolijk mee gedanst op de plaats.
De bewoners hebben een fijne en gezellige middag gehad. Op de afdeling werd na afloop nog een hapje en drankje geserveerd. Er waren mooie prijzen te winnen die mede mogelijk gemaakt zijn door De Bruna in de Generaal Cronjestraat. Zij sponsorden de 5 speelkaarten en 5 puzzels. BLOEMendaal Bloemen schonk 5 prachtige planten. De bewoners waren erg blij met de gewonnen prijzen .
Het was een prachtige dag voor de bewoners van de Rijp en ook voor de Buurtsportcoaches van SportSupport.
beweegbingo 3
beweegbingo 1