Theaterstudenten Nova College in Hof van Holland met oud-burgemeester

Foto: Nova College

De derdejaars studenten Theater van het Nova College in Haarlem spelen in de voorstelling Hof van Holland, muziektheater ter gelegenheid van De Verjaardag van Haarlem op historisch terrein.

De voorstelling ging dinsdag feestelijk in première in het Haarlemse Stadhuis voor een besloten gezelschap van genodigden. De try out ’s middags was exclusief te zien voor studenten Dans en Theater en hun docenten. Bijzonder: oud-burgemeester Bernt Schneiders speelde een gastrol. De voorstelling is nog te zien op vrijdag, zaterdag en zondag. Kaarten via De Pletterij.

Hoekse en Kabeljauwse Twisten
De voorstelling ‘Hof van Holland’ speelt zich af tijdens de beruchte ‘Hoekse- en Kabeljauwse Twisten’. Haarlem in de late Middeleeuwen. De inwoners van Haarlem moesten kiezen tussen de Hollandse vorst Jacoba van Beieren of de Europese vorst Filips van Bourgondië, die in Brussel zetelde. Politieke invloed, geld en handelsbelangen speelden altijd een rol. Centraal staat de vraag: Wil Haarlem meer of minder Europa? Zijn wij een klein onafhankelijk gebied aan de Noordzee of zijn we deel van een Europees geheel? Deze vraag stelde men in 1426, maar bijna 600 jaar later natuurlijk nog steeds.

‘Hof van Holland’ is muzikaal theater op een historische locatie. De voorstelling wordt gemaakt door Haarlemse kunstenaars met studenten van de opleiding Artiest Theater van het Nova College. Het is een project van: Fields of Wonder, Theater Kwezel en het Nova College.

Cast met speciale gast: oud-burgemeester Bernt Schneiders

 • Acteurs: Bert Apeldoorn, Cyrelle Failé en Margit Odems, theaterstudenten Nova College en als speciale gast oud-burgemeester Bernt Schneiders
 • Regisseur: Marius Bruijn
 • Muziek: Jeroen Roelofsen
 • Beeld/decor: Saskia Burggraaf
 • Kostuums: Ella Siekman
 • Vormgeving: Saskia Burggraaf
 • Historische inleiding: Guy Rocourt
 • Marketing: Carola van der Heijden (Cultuurvlinder)

Speeldata en kaartverkoop

 • Vrijdag 30 november (20.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
 • Zaterdag 1 december (20.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
 • Zondag 2 december (15.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem

Kaarten bestellen voor voorstellingen
Ticketprijs voorstellingen NH Archief: € 12,50 (aan de deur plus € 2). Kaartverkoop online: www.pletterij.nl

Haarlem viert cultuur
Hof van Holland is onderdeel van het programma van Haarlem viert cultuur. Het project is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, Fields of Wonder, Nieuwe Vide, Nova College, De Pletterij, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Noord-Hollands Archief, SKOB-Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Theater Kwezel, VSB Fonds.

Reacties