Gemeente Haarlem zoekt stembureauleden en stemmentellers

Foto: Pixabay

Tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 20 maart en de verkiezingen van het Europees Parlement op 23 mei, kan iedereen weer zijn/haar stem uitbrengen. In Haarlem kan dit op maar liefst 78 plekken, alleen… daar zijn wel veel stembureauleden en stemmentellers voor nodig. En daar is de gemeente Haarlem naar op zoek.

Stembureaulid
Als stembureaulid zorg je ervoor dat het stemmen en het tellen van de stemmen volgens de regels verloopt. In ieder stemlokaal is een voorzitter aanwezig die zich laat helpen door de overige stembureauleden. Als stembureaulid ben je 18 jaar of ouder, klantgericht, zelfverzekerd en stressbestendig. Je kunt kiezen of je je de hele dag (van 7.30 uur totdat het stemmentellen klaar is), of een dagdeel (van 7.30 uur tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat het stemmentellen klaar is) beschikbaar stelt. Voor de werkzaamheden als stembureaulid ontvang je € 80 per dagdeel en € 160 als je de hele dag actief bent. Deze vergoeding wordt aangemerkt als belastbaar inkomen.

Stemmenteller
Als stemmenteller start je om 21.00 uur op de dag van de verkiezingen. Je moet tenminste 18 jjaar oud zijn. De eindtijd voor het tellen van de stemmen is niet van tevoren aan te geven. Dit is afhankelijk van het aantal stemmen en hoe snel er geteld kan worden. Het tellen van de stemmen kan tot na middernacht duren. Voor de werkzaamheden als teller ontvang je € 35. Deze vergoeding wordt aangemerkt als belastbaar inkomen.

Aanmelden
Via het online aanmeldformulier kun je je aanmelden als stembureaulid of stemmenteller. Na het versturen van het formulier wordt er contact met je opgenomen. Je kunt dan aangeven of je voor één of voor beide verkiezingen beschikbaar bent.

Je kunt je ook aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] met al jouw gegevens of bellen met (023) 511 51 82.